Retail&Agrobusiness

Ministerul Agriculturii are un buget de 22,7 mld. lei pentru 2019, în creştere cu 15% faţă de 2018

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) dispune în 2019 de un buget de 22,7 mld. lei, în creştere cu 15% faţă de anul trecut, pe care-l va aloca programelor pentru dezvoltarea agriculturii, dezvoltarea mediului rural, pescuitului şi afacerilor maritime, potrivit proiectului de buget de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

„Principalele obiective pe termen mediu ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale sunt: asigurarea securităţii alimentare naţionale prin creşterea şi diversificarea producţiei agricole; creşterea competitivităţii produselor agroalimentare şi pescăreşti româneşti pe piaţa europeană şi globală în vederea echilibrării balanţei comerciale agricole; dezvoltarea sectorului pescăresc; dezvoltarea şi protecţia zonei montane“, se arată în Anexa 3 a proiectului de buget.

Pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), program prin care se acordă fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană şi Guvernul României pentru dezvoltarea economico - so­cială a mediului rural, derulat în perioada 2014-2020, are un buget alocat de stat de 1,1 milioane euro pentru acest an.

Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM), finanţat prin Fondul european pentru pescuit şi afaceri maritime (FEPAM) şi desfăşurat în perioada 2014-2020, cu un buget total de 168 mil. euro, dispune de 24,7 mil. euro în 2019. Pe lângă acest buget, se adaugă alocarea pentru măsura de asistenţă tehnică în valoare de 13,4 mil. euro.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.