Retail&Agrobusiness

Ministerul Agriculturii alocă 1,7 miliarde de lei „din veniturile din privatizare” pentru a achita mai rapid subvenţiile fermierilor

Ministerul Agriculturii alocă 1,7 miliarde de lei „din...

Autor: Roana Rotaru

18.05.2016, 11:40 358

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale alocă aproximativ 1,7 miliarde lei, din veniturile din privatizare, bani care vor fi folosiţi pentru deconta mai rapid plăţile agricultorilor. Acest sprijin financiar temporar, alocat până la sfârşitul anului 2016, îi va sprijini pe fermieri să-şi asigure resursele financiare pentru a-şi desfăşura activităţilor din agricultură.

„Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, unele măsuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbţie a fondurilor alocate în cadrul schemelor de plăţi directe pentru agricultură, a ajutoarelor excepţionale cu caracter temporar, a măsurilor de piaţă şi intervenţie în agricultură, a celor de informare şi promovare pentru produsele agricole pe piaţa internă şi în ţările terţe, a măsurii de promovare a vinurilor”, arată un comunicat de presă emis de Guvernul României.

După ce Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură efectuează plăţile, cheltuielile realizate se transmit Comisiei Europene prin Declaraţiile lunare, iar Comisia Europeană le rambursează Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, urmând să fie restituite Ministerului Finanţelor Publice.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale asigură resursele necesare efectuării plăţilor de către A.P.I.A. beneficiarilor de subvenţii pentru agricultură, a ajutoarelor excepţionale cu caracter temporar, a măsurilor de piaţă şi intervenţie în agricultură, a măsurii de informare şi promovare pentru produsele agricole pe piaţa internă şi în ţările terţe, a măsurii de promovare a vinurilor, care se finanţează din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Aceasta nouă măsură de accelerare a plăţilor directe pentru fermieri vine la numai câteva zile după ce 84 de depuţaţi au semnat o moţiune simplă pentru demiterea ministrului agriculturii, Achim Irimescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO