Retail&Agrobusiness

Mihai Sorin, un apicultor din Vâlcea, produce 2 tone de miere ecologică anual

Mihai Sorin, un apicultor din Vâlcea, produce 2 tone de...

Autor: Florentina Niţu

24.06.2019, 00:05 720

Producţia este comercializată atât în România, cât şi în Germania.

Mihai Sorin, de profesie preot, s-a apucat în urmă cu 20 de ani, din pasiune, să dezvolte o fermă apicolă în loca­li­ta­tea Scundu din judeţul Vâlcea. În prezent, el are peste 150 de fa­milii de albine, ce produc circa 2 tone de miere ecologică anual.

„Am o stupină formată din 150 de familii de albine. 100 sunt pentru producţie, iar 50 sunt pentru multiplicare. Sunt certificat ecologic de cinci ani. Am ales să facem produse ecolo­gice datorită valorii adău­gate aduse de acestea, atât din punctul de ve­dere al sănă­tăţii, cât şi al preţului. Pre­ţu­rile sunt cu 20-30% mai mari“, spune Mihai Sorin, api­cul­tor din locali­ta­tea Scun­du, ju­deţul Vâl­cea. El spune că pro­vo­carea din timpul con­versiei de la agri­cul­tura conven­ţională la cea ecologică a ţinut de schim­barea echi­pa­mentelor, dar şi a metodelor de producere a materiei prime. În prezent, api­cultorul produce 2 tone de miere anual, de diferite sor­timente - salcâm, tei, rapiţă -, dar şi polen, ceară sau propolis. De asemenea, el produce material bio­logic, în cadrul fermei de multiplicare, precum regine sau familii de albine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO