Retail&Agrobusiness

Mega Image a cucerit un spaţiu simbol al comerţului din perioada comunistă. Fostul magazin Eva de pe Magheru este de astăzi supermarket

Fostul magazin Eva de pe Magheru este de astăzi supermarket

Foto: Marius Dumbraveanu

Fostul magazin Eva de pe Magheru este de astăzi supermarket Foto: Marius Dumbraveanu

Autor: Dana Ciriperu

30.12.2014, 11:25 3954
Retailerul belgian Mega Image, care a trecut de 400 de magazine în România, deschide astăzi un supermarket pe bulevardul Magheru, în spa­ţiul ocupat anterior de unul dintre sim­bolurile retailului din perioada comunistă, magazinul Eva.
 
Bulevardul Magheru, una dintre arterele centrale ale Capitalei, este o zonă în care magazinele de bijuterii de lux, hotelurile de patru şi cinci stele alternează cu case de schimb valutar, amanet, covrigării sau farmacii. În zona bulevardului Magheru grupul belgian Mega Image mai are o unitate. 
 
Magazinul Eva făcea parte înainte de ‘89 din grupul „destinaţiilor de shopping“ ale Bucureştiului, alături de magaziul Unirea, Cocor, maga­zinul Bucureşti, magazinul Victoria, Vulturul de mare, magazinul Obor şi magazinul Adam. Eva era locaţia de shopping din inima Capitalei destinată exclusiv doamnelor.
 
Spaţiul fostului magazin Eva este deţinut în prezent de fondul grec de investiţii BlueHouse, unul dintre proprietarii turnurilor City Gate din Piaţa Presei. Grecii au cumpărat magazinul în 2007, iar în 2008, Octavian Radu – cel  care închiria spaţiul pentru a deschide o librărie Diverta  - spunea c㠓este cel mai important spaţiu de retail stradal din România” la acel moment. Ulterior, Radu a închis librăria argumentând decizia prin nivelul mare al chiriilor şi vânzările sub estimări.
 
Printre chiriaşi s-a mai numărat şi Molecu-F.
 
Spaţiul de 1.600 mp închiriabili a stat astfel o lungă perioadă gol, aşteptând un nou chiriaş.
 
Pe lângă magazinul de pe Magheru, Mega Image mai deschide opt magazine în ultimele zile ale anului, reţeaua ajungând astfel la un total de 410 unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO