Retail&Agrobusiness

Mars, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa de dulciuri, o promovează pe Daria Maslovskaya în poziţia de director de Resurse Umane pentru România, Ungaria, Slovacia şi Cehia

Mars, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa de...

Autor: Cristina Bellu

18.10.2021, 11:32 149

Mars, unul dintre cei mai mari producători globali de dulciuri, gumă de mestecat şi mâncare de animale anunţă numirea Dariei Maslovskaya în rolul de People and Organization Director pentru România, Ungaria, Slovacia şi Cehia.

În cei 13 ani petrecuţi în cadrul companiei, Daria Maslovskaya a deţinut diverse funcţii în departamentul de resurse umane din cadrul Mars (denumit People and Organization), în ultimii trei ani activând ca director People&Organization pentru Rusia şi Belarus în cadrul Royal Canin, parte din compania Mars, unde  a avut un rol definitoriu în dezvoltarea afacerii.

“Sunt încântată să încep această nouă etapă în procesul de dezvoltare şi să mă alătur echipei Mars Europa Centrală”, spune Daria Maslovskaya, originară din Rusia.

Mars a intrat pe piaţa din România în 1994, iar din 2016, filiala din România este organizată sub umbrela Mars Multisales Central Europe, care include şi pieţele din Ungaria, Cehia, Slovacia.

În România, Mars a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 568 de milioane de lei, în scădere cu 3,4% faţă de anul precedent, arată datele Confidas, platformă de analiză financiară a comapaniilor. De asemenea, producătorul şi-a diminuat profitul cu 43% în 2020, până la 14 milioane de lei. 

Cu 540 de angajaţi, organizaţia din Europa Centrală operează în prezent în trei categorii: dulciuri (ciocolată, gumă & bomboane), food (orez şi sosuri) şi hrană pentru animale.

Mai mult, Mars operează în regiune două dintre cele mai mari fabrici ale sale în aceste segmente, incluzând o fabrică în Csongrád-Bokros în Ungaria, care produce mâncare uscată şi recompense pentru animale şi, de asemenea, o facilitate de producţie pentru dulciuri fără ciocolată care include şi centrul de dezvoltare pentru dulciuri din Poříčí nad Sázavou din Republica Cehă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO