Retail&Agrobusiness

Marius Marin, proprietarul Pukka Food la ZF Live: "Aş stimula la maximum producătorii români astfel încât să nu se mai exporte"

Autor: Luciana Georgescu

24.11.2014, 00:05 1185
Un antreprenor cu experienţă în industria IT a hotărât să pună bazele primului magazin de produse bio din România, care în prezent îi aduce venituri anuale de aproape 350.000 de euro.
 
„Profilul meu de bază este de informatician. Iniţial am deschis MMX Solutions, o companie de consultanţă pe soluţii de business intelligence, iar în 2008 am hotărât să intru şi pe nişa produselor bio cu magazinul Pukka Food“, a declarat miercuri, 19 noiembrie la ZF Live Marius Marin, proprietarul celor două firme.
 
Chiar dacă antreprenorul are o grădină proprie în apropiere de Bucureşti, majoritatea produselor sunt importate din Germania. El a precizat că autorităţile din România ar trebui să facă eforturi mai mari pentru a încuraja plantaţiile bio, pentru că fermierii nu intră pe această nişă din cauza procedurilor greoaie. „Procesul de certificare se întinde pe o perioadă de doi ani. România exportă materii prime şi importă produsul procesat. Un astfel de exemplu este cătina, care se procesează în Germania, iar ulterior revine în România“, a spus antreprenorul.
 
El consideră că acelaşi lucru se întâmplă şi cu mierea, care se exportă vrac la un preţ de 5 lei/kg şi se întoarce în ţară la un preţ de patru ori mai mare. Un alt exemplu este cel al cărnii bio, importată integral din Germania, pentru că nu există niciun producător local certificat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO