Retail&Agrobusiness

Marius Dosinescu, FlorideLux: Formarea unui specialist în aranjamente florale durează cel puţin 3 luni, iar investiţiile în cursuri depăşesc 2.000 de euro

Marius Dosinescu, CEO şi fondator FlorideLux

Marius Dosinescu, CEO şi fondator FlorideLux

Autor: Cristina Bellu

21.09.2017, 11:43 319

Cursurile de pregătire profesională în floristică au devenit tot mai necesare în condiţiile în care businessurile cu flori au început să înregistreze o evoluţie constantă, cu creşteri anuale de circa 5%.

În acest sens, FlorideLux, unul dintre cei mai mari retaileri de aranjamente florale şi cadouri online şi offline din România, investeşte în medie 2.000 de euro pentru pregătirea unui profesionist în aranjamente florale.

„Evoluţia pieţei de HR în floristică este una atipică, având în vedere faptul că nu există şcoli profesionale dedicate, facultăţi sau colegii, ci doar cursuri şi specializare la locul de muncă. De aici şi importanţa pe care o acordăm pregătirii profesionale a echipei noastre”, a declarat Marius Dosinescu, CEO şi fondator FlorideLux.

Potrivit datelor FlorideLux, perioada de pregătire a floriştilor durează aproximativ trei luni din momentul angajării şi chiar dacă media de investiţie pentru fiecare florist, în vederea pregătirii şi a trainingului specific, este de cel puţin 2.000 de euro, investiţiile pentru formarea începătorilor sunt mult mai mari, uneori atingând pragul de 5.000 de euro.

În plus, periodic, FlorideLux organizează sesiuni de pregătire cu un master florist olandez, care atrag după sine investiţii de 3.000 de euro.

Cursurile se desfăşoară la sediul companiei, sub formă de ore de pregătire dedicate, dar şi de pregătire la locul de muncă, potrivit antreprenorului Marius Dosinescu.

„Foarte mult timp floriştii au fost văzuţi ca vânzători de flori, nu artişti. Prin intermediul sesiunilor de training pe care le organizăm încercăm să le oferim poziţia pe care o merită, astfel încât să fie clară diferenţa dintre ei şi comercianţii de flori”, a mai spus Marius Dosinescu.

În prezent, echipa FlorideLux este formată din 15 persoane, până la finalul anului compania intenţionează să mai recruteze 6 florişti cu experienţă de minim patru ani, dar şi 3 florişti fără experienţă, care vor participa la sesiuni de formare la locul de muncă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO