Retail&Agrobusiness

Marian Alecu, antreprenor în HoReCa şi turism: Guvernul să se ţină de promisiuni, banii pe care îi primim la timp pot ajuta firmele, banii care vin târziu ajută la parastasele firmelor

Marian Alecu, antreprenor în HoReCa şi turism: Guvernul...

Autor: Miruna Diaconu

23.12.2020, 18:39 301

Marian Alecu, antreprenor în HoReCa şi turism, spune că ceea ce îşi doreşte de la noul guvern este să îşi ţină promisiunile făcute, pentru că ajutoarele oferite de către guvernul anterior au fost bune, dar e nevoie şi de aplicarea lor la momentul promis.

„FMI a publicat o statistică a ţărilor care au ajutat antreprenorii şi cetăţenii în pandemie. România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană. Guvernul Orban a promis antreprenorilor, a făcut multe promisiuni, însă foarte puţine s-au materializat, există şanse să se materializeze, banii pe care îi primim la timp pot ajuta firmele, banii care vin prea târziu ajută la parastasele firmelor”, spune Marian Alecu, investitor în mai multe companii din HoReCa şi turism.

El a spus că măsurile luate de către guvernul anterior au fost bune, dar problema lor a fost faptul că banii nu au venit atunci când li s-a promis antreprenorilor. Totodată, Marian Alecu spune că este de ajutor schema de ajutor privind sprijinul HoReCa conform căreia antreprenorii vor primi 20% din scăderea cifrei de afaceri înregistrată în 2020 raportat la 2019, doar că nu mai poate avea încredere că va primii banii la timp.

„Granturile ni s-au promis, au spus că ni se vor da în decembrie şi toată lumea şi-a făcut planuri cu acei bani, bazându-ne pe promisiunile guvernului, iar guvernul a ieşit să zică că banii îi vom primi prin martie, nu vom şti niciodată când şi dacă se materializează aceste promisiuni. Ar trebui să mai vină guvernul cu măsuri pentru HoReCa, dacă unu greşeşte să fie amendat, dar cei care respecta să poată funcţiona. Tot ce îi cer guvernului, am încredere în el, dar cer să îşi ţină promisiunile, nu vrem să ne dea mai mult ca în alte ţări”, precizează Marian Alecu.

Timp de 16 ani numele lui Marian Alecu a venit la pachet cu cel al McDonald’s România, lanţ de restaurante al cărui prim angajat a fost, dar şi director general, şi pe care l-a condus pâmă în 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO