Retail&Agrobusiness

Maria Galeş, o antreprenoare din Suceava de meserie profesoară, a investit 6 mil. euro într-o fabrică de prelucrare a miezului de nucă

Maria Galeş, o antreprenoare din Suceava de meserie...

Autor: Florentina Niţu

09.09.2020, 07:00 1740

Maria Galeş, de meserie profesoară, a investit 6 milioane de euro într-o fabrică de prelucrare a miezului de nucă în Suceava, ce are o capacitate maximă de până la 1.000 de tone de nuci în coajă/an, iar materia primă este obţinută din propria livadă de 50 de hectare, dar şi de la producători din zonă.

„Este o fabrică modernă, în care totul se întâmplă automat, de la decojire la spălare, uscare, spargere şi sortare cu infraroşu după culoare şi formă. Iar la împachetat avem un robot, cum am văzut în America, care poate împacheta marfă pentru un camion în 24 de ore”, povesteşte antreprenoarea. Fabrica a fost finalizată în 2019, iar în prezent compania are patru angajaţi. 

Aceasta a fost construită din fonduri europene şi din fonduri proprii, reprezentate de credite bancare. Pe lângă producţia de miez de nucă ambalat în pungi, compania face şi ulei de nucă presat la rece, produse pe care le exportă în Europa, dar îşi propune să intre cu ele şi pe piaţa locală în supermarketuri. 

În prezent, compania este de tip PFA - Galeş Narcisa Maria Persoană Fizică Autorizată, iar brandul sub care sunt comercializate produsele se numeşte Vital. Pe piaţa românească, firma vinde acum către mici fabrici ori laboratoare de produse de patiserie sau cofetărie. Fondatoarea îşi propune să mai acceseze fonduri europene şi să crească capacitatea fabricii până la 2.000 de tone de miez de nucă/an. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO