Retail&Agrobusiness

Manager din Carrefour: Am făcut 68.000 km în România în căutarea producătorilor de legume dispuşi să ne livreze marfă

Florin Căpăţână: Noi ne bucurăm dacă fermierii ar putea să înteleagă că vor primi banii. Am reuşit să găsim înţelegere şi să le arătăm că există garanţia plăţii, pentru că suntem un grup mare.

Autor: Gabriel Razi

27.05.2015, 18:11 983

Florin Căpăţână, unul dintre executivii locali ai retailerului francez Carrefour, a spus luni că a parcurs 68.000 de kilometri pe şoselele din România în căutarea producătorilor asociaţi de legume şi fructe dispuşi să îşi livreze producţia către comerciantul francez.

„A fost foarte greu să găsim în­ţe­legere şi să le explicăm avantajele asocierii, de ce este bine să facă astfel de de­mersuri“, a spus directorul Carrefour, prezent la evenimentul ZF „Agricultura intră în febra banilor europeni“.

WikiZF: Profilul companiei Carrefour România

Road-show-ul făcut de reprezentanţii retailerului francez vine în contextul în care în piaţă există de câţiva ani o tendinţă către achiziţia de legume şi fructe produse în România.

Turul bazinelor legumicole şi al puncte­lor-cheie pentru producţia de fructe este doar unul din primii paşi fă­cuţi de comerciant. Carrefour nu este singurul retailer care şi-a afirmat inten­ţia de a aduce pe rafturi producţia locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO