Retail&Agrobusiness

Mai există loc de creştere pentru jucătorii locali în lupta cu giganţii străini. Supermarketurile Paco şi-au dublat businessul în ultimii patru ani, la 100 mil. lei

ANTREPRENORI LOCALI

Mai există loc de creştere pentru jucătorii locali în...

Autor: Cristina Roşca

16.09.2019, 17:03 328

♦ Reţeaua de magazine Paco din judeţul Vrancea numără în total 13 unităţi, toate în Focşani sau alte localităţi din acelaşi judeţ ♦ Anul acesta a fost deschis un magazin şi alte două sunt în plan ♦ Businessul controlat de antreprenorul Feliciu Paraschiv este una dintre cele mai mari afaceri antreprenoriale din comerţul cu dominantă alimentară.

Reţeaua de magazine Paco, controlată de antreprenorul Feliciu Paraschiv, şi-a majorat businessul anul trecut cu aproape 15% până la un pas de 100 de milioane de lei. De altfel, în perioada 2014-2018 cifra de afaceri aproape s-a dublat. La polul opus, profitul net a scăzut de la 1,4 mil. lei în 2017 la puţin sub 1 mil. lei anul trecut.

„Businessul a crescut puternic, pe când profitul a scăzut puternic. Secretul din spatele creşterii e simplu, muncă, muncă şi iar muncă. La polul opus, profitul a scăzut pentru că a fost un an de investiţii, un an în care am deschis magazine“, spune antreprenorul Feliciu Paraschiv a cărui firmă coordonează o echipă de 340 de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO