Retail&Agrobusiness

​​MADR investeşte peste 40 de milioane de lei reabilitarea sistemului de irigaţii din Brăila şi Ialomiţa: vor fi reabilitate 3 staţii de repompare şi 7 canale de distribuţie a apei

​​MADR investeşte peste 40 de milioane de lei...

Autor: Florentina Niţu

07.03.2019, 15:48 510

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) investeşte 40,9 milioane de lei în reabilitarea infrastructurii de irigaţii din amenajarea Terasa Ialomiţa-Călmăţui, întinsă pe 78.700 de hectare, din judeţul Brăila, şi reabilitarea a trei staţii de repompare şi a şapte canale de distribuţie a apei, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii. Investiţia prevede reabilitarea unei suprafaţe de 137.000 de hectare, aferentă judeţelor Brăila şi Ialomiţa.

Staţia Repompare-Pompare a Apei (SRPA) Lacu Rezii deserveşte o suprafaţă de 115.096 hectare, din judeţele Brăila şi Ialomiţa, este prima staţie de repompare ce va fi reabiltată. Câteva dintre lucrările prevăzute pentru aceasta sunt: reabilitarea platformei electropompelor şi a instalaţiilor hidromecanice, lucrări de reabilitare a instalaţiilor electrice şi automatizări, precum şi lucrări de reabilitare a clădirii energetice. Până în s-a demolat bazinului de refulare, s-au demontat parţial a şase conducte de refulare şi s-a construit o rampă de acces în zona celor şase electropompe ce au fost demontate.

La SRPA III, care deserveşte o suprafaţă de 53.620 de hectare se vor face îmbunătăţiri privind curăţarea şi repararea bazinului de aspiraţie şi refulare, reabilitarea platformei electropompelor şi a instalaţiilor hidromecanice. De asemenea, vor fi reabilitate instalaţiile electrice şi automatizările, se va reabilita clădirea energetică (reparaţii la acoperiş, înlocuirea burlanelor şi a jgheaburilor, a ferestrelor, uşilor, tencuieli, vopsitorii şi împrejmuire), se vor procura două electropompe şi conductele de refulare aferente. Până acum, s-au executat lucrări de curăţare a bazinului de refulare precum şi de demontare parţială a două conducte de refulare.

Lucrările la SRPA III a, care acoperă o suprafaţă de 32.153 de hectare vizează reabilitarea, curaţarea şi repararea bazinului de aspiraţie şi refulare, reabilitarea platformei electropompelor şi a instalaţiilor hidromecanice, reabilitarea instalaţiilor electrice şi automatizărilor, reabilitarea clădirii energetice şi procurarea a  trei electropompe noi şi a conductelor de refulare aferente.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO