Retail&Agrobusiness

„Made in Romania“, exclusiv pentru export. Lactitalia din Timiş şi Josi Foods din Suceava produc lactate exclusiv pentru clienţi din străinătate

În 2019, România a produs 330.000 de tone de lapte de consum, mai mult cu 7,7%, raportat la 2018, arată datele de la Institul Naţional de Statistică.

În 2019, România a produs 330.000 de tone de lapte de consum, mai mult cu 7,7%, raportat la 2018, arată datele de la Institul Naţional de Statistică.

Autor: Florentina Niţu

25.08.2020, 17:50 1039

♦ „Facem doar produse pentru export. Nu vindem deloc pe piaţa românească“.

Lactitalia, parte a grupului italian F.lli Pinna, producător de brânzeturi cu o istorie de peste o sută de ani, produce în localitatea Izvin, din judeţul Timiş, brânzeturi din lapte românesc exclusiv pentru exportul în ţara mamă. Şi Josi Foods, business deţinut de George şi Andrei Stoian, a început să producă începând din 2019 brânzeturi şi lactate după reţete arăbeşti într-o fabrică din Bălăceana, judeţul Suceava, tot pentru export.

„Lactitalia face doar produse pentru export. Nu vindem deloc pe piaţa românească, ci doar în Italia“, au spus reprezentanţii com­paniei, contactaţi de ZF. Compania a fost dezvoltată în 2005, iar activitatea fabricii a început doi ani mai târziu, administratorul acesteia fiind Giommaria Pinna, unul dintre nepoţii fraţilor Giommaria şi Francesco, fondatorii afacerii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO