Retail&Agrobusiness

Macromex a finalizat construcţia centrului de distribuţie din apropierea Bucureştiului demarată în urmă cu un an, după o investiţie de 15 mil. euro. Proiectul a fost finanţat de companie şi Alpha Bank

Macromex a finalizat construcţia centrului de...

Autor: Cristina Bellu

13.01.2021, 13:23 1214

Distribuitorul Macromex, unul dintre cei mai mari jucători din industria de food din România, deţinut de Dan Minulescu, a finalizat construcţia centrului de distribuţie din Chitila (jud.Ilfov), demarată în decembrie 2019, în urma unei investiţii care s-a ridicat la 15 mil. euro faţă de 12 mil. euro cât a fost estimată iniţial.

Finaţarea a fost făcută atât din foduri proprii cât şi prin intermediul unui credit contractat la Alpha Bank România.

Proiectul acoperă o arie de 10.000 metri pătraţi şi este compus din zona de depozitare pentru congelate, cea pentru refrigerate, o clădire administrativă cu două etaje, precum şi diverse clădiri tehnice.

“Faptul că progresul tehnologic este un proces continuu, general şi ireversibil, este indubitabil. Ceea ce diferenţiază însă jucătorii din peisajul macroeconomic este mai degrabă viteza de adaptare la schimbarea continuă şi adoptarea tehnologiei pe măsura dezvoltării ei. (...) Astfel, această investiţie vine firesc în întâmpinarea nevoilor companiei de a asigura cele mai înalte standarde de calitate cu privire la serviciile logistice şi de distribuţie”, explică Albert Davidoglu, CEO Macromex.

Cu afaceri de peste 726 mil. lei şi circa 475 de angajaţi în 2019, potrivit celor mai recente date publicate la Ministerul de Finanţe, Macromex are un portofoliu care cuprinde branduri precum Edenia, Corso, La Strada şi Philadelphia.

Dincolo de acestea, Macromex produce la Câmpia Turzii 45.000 de tone de panificaţie congelată pe an, după un pariu început în 2011 împreună cu grupul La Lorraine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO