Retail&Agrobusiness

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Recolta de floarea-soarelui a României a ajuns la un record istoric de 3,16 mil. tone în 2017

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Recolta de...

Autor: Roana Rotaru

19.10.2017, 18:18 660

Recolta de floarea-soarelui a României a ajuns la un record istoric de 3,16 mil. tone în 2017, fermierii români înregistrând o producţie medie de 2.725 kilograme la hectar, potrivit informaţiile transminse de Liviu Dragnea, preşedintele PSD, prin intermediul reţelei de socializare Facebook.

„După producţiile record la grâu din această toamnă, iată că şi la floarea-soarelui avem veşti foarte bune! Mai mult, aşa cum ne-am angajat în programul de guvernare, la data de 16 octombrie am început plata subvenţiilor pentru fermieri”, a scris Liviu Dragnea pe contul său de Facebook.

Anul trecut, România a produs 1,95 milioane tone de floarea-soarelui anul trecut, o producţie care i-a asigurat titlul de cel mai mare producător de floarea-soarelui din UE în 2016.

România a obţinut anul trecut locul I la producţia de floarea soarelui în UE datorită suprafeţei mari cultivate cu floarea-soarelui, de aproape un milion de hectare. Din punct de vedere al randamentului la hectar la cultura de floarea-soarelui, România a fost în 2016 la coada clasamentului UE cu o producţie medie de 1,9 tone la hectar, faţă de 2,9 tone la hectar cât a înregistrat anul trecut  Ungariara sau 2,5 tone la hectar – Cehia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO