Retail&Agrobusiness

Librăria online Okian speră la un avans de 40% al vânzărilor în 2017, faţă de 2 mil. lei în 2016

Librăria online Okian speră la un avans de 40% al...

Autor: Roxana Rosu

23.05.2017, 00:05 192
Okian.ro, una dintre cele mai mari librării online româneşti specializată pe vân­zarea de carte în limba engleză, a înre­gistrat anul trecut afaceri de 2,2 mil. lei, cu aproape 40% mai mari faţă de cele din anul precedent, şi estimează o creş­tere asemănătoare a veniturilor pentru anul în curs.
 
În opinia reprezentanţilor librăriei, principalul factor ce stă la baza evoluţiei a fost apetitul tot mai crescut al citito­rilor români pentru literatura în limba en­gleză.
 
Ficţiunea conduce în conti­nuare detaşat în topul vânzărilor, în spe­cial subgenurile young adult şi fantasy. Pe partea de non-ficţiune, titlu­rile de business şi dezvoltare personală şi profesională au fost cele mai căutate. Topul celor mai citite titluri Okian.ro de anul trecut este condus detaşat de Harry Potter and the Cursed Child - Parts I&II, a opta poveste din seria Harry Potter, volum care a înregistrat vânzări de aproximativ trei ori mai mari faţă de cartea aflată pe poziţia a doua în top, Me Before You (Jojo Moyes).
 
Comanda medie pe Okian.ro a atins, anul trecut, suma de 130 de lei, menţinându-se la aceeaşi valoare ca şi cea din 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO