Retail&Agrobusiness

Librăria Cărtureşti se duce în Centrul Vechi într-o locaţie a familiei de bancheri Chrissoveloni

Librăria Cărtureşti se duce în Centrul Vechi într-o...

Autor: Andreea Neferu

10.02.2015, 00:06 182
Lanţul de librării Cărtureşti, controlat de antreprenorii locali Nicoleta Dumitru şi Şerban Radu, va deschide pe 12 februarie o librărie nouă într-o clădire monument din centrul istoric al Capitalei, ce se va numi Cărtureşti Carusel.
 
Librăria, care se va întinde pe 1.000 de metri pătraţi şi va ocupa şase niveluri, va fi situată pe strada Lipscani numărul 55, într-o clădire unde a avut sediul pentru o perioadă fosta bancă Chrissoveloni, potrivit informaţiilor ZF. Deşi Căr­tu­reşti nu a făcut publică valoarea in­vestiţiei în noua librărie din Centrul Vechi, amenajarea spa­ţiului – fără stocuri – a costat 375.000-410.000 de euro, po­tri­vit estimărilor anterioare ale ZF.
 
Banca Chrissoveloni, de­ţinută de familia cu acelaşi nu­me, a fost până la instaurarea comunismului una dintre cele mai puternice instituţii fi­nanciare din România. Iniţial banca a ocupat spaţiul din Lipscani 55 pentru a se muta apoi în sediul actual al BNR. Ban­ca a fost naţionalizată în timpul comunismului, la fel şi proprietăţile familiei elene, iar după ’90 moştenitorii familiei Chrissoveloni s-au luptat în instanţă şi au reintrat în posesia lor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO