Retail&Agrobusiness

Legea „supermarketurilor” a fost din nou dezbătută în Parlament. Ioan Munteanu, preşedintele Comisiei pentru Agricultură: „În general, beneficiarii spun că sunt mulţumiţi de forma legii”

Legea „supermarketurilor” a fost din nou dezbătută...

Autor: Roana Rotaru

07.06.2017, 18:35 143
Ioan Munteanu, preşedintele Comisiei pentru Agricultură, spune că legea 321/2009, care obligă retailerii să se aprovizioneze local pentru cel puţin 51% din produsele agroalimentare prezente la raft, se aliniază - în forma actuală - în proporţie de 90% cerinţelor Comisiei Europene, instituţia care a băgat România în prima etapă a unei proceduri de infringement din cauza acestei legi. „Astăzi a fost o dezbatere reală despre ce dorinţe ar mai fi pe anumite prevederi din articolele pe care le-am pus la dispoziţie într-o forma de test, şi care, spunem noi, se aliniază în proporţie de 90 corecţiillor pe care le cere Comisia Europeană. În general, beneficiarii, respectiv producătorii şi comercianţii, spun că sunt mulţumiţi de forma legii. Nu au apărut noutăti, atât că nu mai vorbim de <>, ci de <>”, a declarat pentru ZF Ioan Munteanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO