Retail&Agrobusiness

Lactalis închide încă două fabrici din România. Din 2008 până acum francezii au pus lacătul pe şase unităţi de producţie locale

Lactalis închide încă două fabrici din România. Din...

Autor: Roxana Rosu

06.07.2020, 18:40 1112

♦ Gigantul s-a dezvoltat pe piaţa locală prin achiziţii succesive, preluând Dorna Lactate, Albalact şi Covalact.

Grupul francez Lactalis a decis să închidă fabricile din Floreni şi Vatra Dornei (Suceava), aflate în portofoliul firmei Dorna Lactate, precizând că brandul LaDorna va fi produs în continuare în celelalte unităţi ale grupului, respectiv fabrica Albalact din Oiejdea, judeţul Alba şi fabrica Covalact din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna.

Gigantul a venit pe piaţa lactatelor acum 12 ani prin preluarea firmei Dorna Lactate, operând apoi alte două preluări, Albalact şi Covalact, achiziţii ce i-au asigurat poziţia de lider incontestabil.

Lactalis nu a operat însă doar preluări, ci şi închideri, din 2008 până astăzi fiind pus lacătul pe şase unităţi de producţie, mai multe centre de colectare a laptelui şi o serie de depozite, conform datelor ZF. Cele două fabrici despre care grupul a anunţat acum că se închid sunt amplasate în regiunea Moldovei, cea mai săracă din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO