Retail&Agrobusiness

Kärcher a realizat aspiratoare de 60 mil. euro la Curtea de Argeş, iar în 2020 începe producţia în a doua fabrică

Kärcher a realizat aspiratoare de 60 mil. euro la Curtea...

Autor: Cristina Roşca

15.02.2019, 00:07 4414

Grupul german va realiza şi altă gamă de electrocasnice pe lângă aspiratoare odată cu inaugurarea noii unităţi de producţie din România.

Fabrica de aspiratoare Kärcher de la Curtea de Argeş a ajuns la afaceri de peste 60 mil. euro, plus 20%. Mai mult, şi-a bugetat şi pentru acest an o nouă creştere similară.

„Pentru 2019 ne-am bugetat un nivel al businessului de 72 mil. euro, ceea ce înseamnă că vrem să păstrăm ritmul de creştere. De altfel, ţinta pentru următorii ani este să menţinem avansul de 20%“, spune Ion Bican, managing director al CER Cleaning Equipment, firma prin care nemţii de la Kärcher operează fabrica din România.

Aspiratoarele produse la Curtea de Argeş - atât cele de uz casnic, cât şi cele industriale - ajung în toate colţurile lumii, din SUA în Japonia, China sau chiar Australia, adaugă executivul. O mică parte din ce se realizează la Curtea de Argeş se întoarce în România prin divizia de import şi vânzări şi ajunge pe rafturile magazinelor locale.

Fabrica de aspiratoare din Curtea de Argeş a grupului german Kärcher a fost inaugurată în toamna lui 2016 în urma unei investiţii de circa 20 de milioane de euro. Mai mult, nemţii au cumpărat în 2017 o clădire tot în Curtea de Argeş pentru a dezvolta aici o nouă facilitate de producţie unde urmează a se realiza aspiratoare, dar nu numai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO