Retail&Agrobusiness

Izolarea a mutat cumpărăturile online. Achiziţiile au crescut spectaculos în primele 6 luni

Izolarea a mutat cumpărăturile online. Achiziţiile au...

Autor: Gabriela Pătrulescu

31.07.2020, 22:56 159

În perioada stării de urgenţă, numărul de tranzacţii la cumpărăturile online a crescut cu 75%, conform MerchantPro. Creşterea s-a menţinut şi după 15 mai, chiar dacă în luna iunie magazinele offline s-au redeschis. Numărul cererilor pentru deschiderea magazinelor online s-a triplat în ultimele luni.

Românii care şi-au făcut cumpărăturile online în perioada de urgenţă par să îşi păstreze acest obicei. Şi pentru că tendinţa este ca shopping-ul să se mute în online, retailerii se adaptează. În ultimele luni, cererea pentru deschiderea magazinelor virtuale s-a triplat pe platforma MerchantPro.

„Practic, în perioada stării de urgenţă,15 martie-15 mai, a existat o creştere de 75% la nivelul numărului de tranzacţii comparat cu aceeaşi perioadă din 2019. Inclusiv după 15 mai, creşterile au fost similare cu perioada stării de urgenţă”, a spus Raluca Simion, marketing manager MerchantPro.

Pentru clienţii magazinelor online, timpul este cel mai mare câştig.

„Pierd mult timp să merg în toate magazinele, să caut ce am nevoie. Aşa, online, intru pe 3 site-uri şi mi-am găsit”, a explicat unul dintre clienţi.

În perioada izolării, vânzările online au ajuns la un nivel record. Surprinzător este că, şi după ce magazinele fizice s-au redeschis, românii au continuat să comande în mediul virtual. Practic, vânzările online nu şi-au pierdut deloc din popularitate.

În perioada ianuarie-iunie 2020, vânzările online au crescut cu 44%. În aceeaşi perioadă, valoarea comenzilor online s-a majorat cu 62%. Valoarea medie a unei comenzi a crescut, de asemenea, cu 12%. În primele trei luni ale anului, cifra de afaceri a Merchant Pro a crescut cu 20%.

În 2019, valoarea pieţei de retail online din România a fost de circa 4,3 miliarde de euro. Anul acesta, piaţa va înregistra o creştere cu circa 28%, până la 5,5 miliarde de lei (estimare Holvart&Partners).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO