Retail&Agrobusiness

IT-işti dintr-o agenţie de stat au dezvoltat o aplicaţie în care au strâns 400 de producători locali

IT-işti dintr-o agenţie de stat au dezvoltat o...

Autor: Florentina Niţu

18.10.2019, 00:07 2974

Catalogul Produselor Alimentare Certificate (CPAC) este disponibil atât pentru sistemul Android, cât şi pentru iOS.

IT-işti din cadrul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) au dezvoltat în cursul anului 2018 o aplicaţie cu produsele agroalimentare româneşti atestate, de la produse din carne, produse din lapte, produse de panificaţie, produse din legume şi fructe, până la produse din peşte şi băuturi, denumită Catalogul Produselor Ali­mentare Certificate (CPAC).

În această platformă, ei au pus laolaltă 1.200 de produse agroalimentare de la peste 400 de producători naţionali, cu detaliile aferente despre fiecare în parte, cu scopul de a crea o conexiune directă între producători şi consumatori, într-un timp util. Săptămâna trecută, reprezentanţii AFIR au adăugat în platformă şi peste 600 de pensiuni agroturistice şi susţin că sunt în curs de dezvoltare şi a altor direcţii, pe baza sugestiilor făcute de utilizatori.

„Este un proiect de responsabilitate socială, nu a costat statul român niciun euro, ci doar efortul colegilor din cadrul direcţiei IT de la AFIR, din dorinţa de a face o conexiune între consumator şi producător utilă şi facilă“, a spus Adrian Chesnoiu, preşedintele AFIR, în cadrul unei conferinţe de presă.

În platformă sunt înscrişi 196 de producători care fac preparate atestate ca Produs Tradiţional.

Potrivit magazinului de aplicaţii pentru Android, Google Play, până în prezent aplicaţia a fost descărcată de peste 5.000 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO