Retail&Agrobusiness

Ionuţ Constantin Vochin, Oxigen Agro Product Company: Antreprenorii români trebuie să înţeleagă că nu există un beneficiu mai mare ca fondurile europene

Ionuţ Constantin Vochin, Oxigen Agro Product Company:...

Autor: Simona Tatu

19.04.2018, 15:19 496

Mijloacele prin care un IMM se poate finanţa sunt una dintre dificultăţile cu care se confruntă antreprenorii locali, astfel că ei trebuie să înţeleagă că conştientizeze faptul că fondurile europene reprezintă un beneficiu, a spus Ionuţ Constantin Vochin, Executive Director, Oxigen Agro Product Company la conferinţa ZF IMM 2018 – Mic > Mediu > Mare.

„Antreprenorii români trebuie să înţeleagă că nu există un beneficiu mai mare ca fondurile europene. Avantajul întreprinzătorilor români este acela că vrem să recuperăm decalajul dintre Occident şi Orient şi depunem mult mai mult efort”, a spus Ionuţ Constantin Vochin.
 
Ce a mai declarat el:

În trecut am activat pe piaţa de asigurări şi apoi am intrat în zona de producţie. Este foarte greu să faci producţie în România, dar nu e imposibil.
Forţa de muncă există în România, dar ea trebuie plătită. Vin studenţi la noi să facă practica şi aşa cum noi avem nevoie de capital şi ei au nevoie de capital.

Cred ca angajaţii nu mai trebuie priviţi ca o parte componentă, ci trebuie integraţi în business. Angajatorii trebuie să înţeleagă că fără ei nu se poate.
În legumicultură avem problema angajaţii, lucrăm cu foarte mulţi zilieri, iar dacă cunatificăm numărul angajaţilor pe timp de vară sărim de 100, dar pe timp de iarna nu avem mai mult de 20-25.

An de an ne-am doublât cifra de afaceri, anul trecho am ajuns la 2 mil. de euro. Anul acesta intenţionăm să înfiinţăm o cooperativă cu care să ne expunem adevăratele valori româneşti în faţă supermarketurilor. E o luptă titanică.

Atunci când un IMM nu îşi permite un anumit departament, acesta trebuie externalizat. Decât să plăteşti un director de marketing cu 3.000 de euro, mai bine îi chelui pe o agenţie.

Ne lipseşte predictibilitatea fiscală care automat afectează productivitatea şi bugetul de dezvoltare al companiilor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO