Retail&Agrobusiness

Ion Bican, Kärcher: Am crescut cu 50% în primele luni din 2021, după ce anul trecut ne-am majorat afacerile cu 30%. Compania a angajat 300 de oameni din decembrie până acum, ajungând la un total de 750 de salariaţi

Ion Bican, Kärcher: Am crescut cu 50% în primele luni...

Autor: Cristina Roşca

19.03.2021, 09:00 397

Grupul german Kärcher, ce produce aspiratoare într-o fabrică proprie din Curtea de Argeş, şi-a majorat afacerile cu 30% anul trecut faţă de 2019, ajungând la puţin peste 380 de milioane de lei, potrivit calculelor ZF.

Creşterea businessului continuă şi în 2021, ba chiar mai ac­celerat, motiv pentru care compania a angajat oameni noi şi a lucrat în trei schimburi.

„În acest an avansul cifrei de afaceri a accelerat la 50% şi am angajat 300 de oameni din decembrie până acum. Am ajuns la 750 de salariaţi an­gajaţi direct şi prin intermediul companiilor de leasing de per­sonal“, spune Ion Bican, managing director al companiei.

Grupul german Kärcher produce aspiratoare într-o fa­bri­că proprie din Curtea de Argeş şi se pregăteşte să des­chidă o a doua unitate de producţie în acelaşi oraş. Aceasta va reprezenta o investiţie de 25 mil. euro din care 7,3 mil. euro reprezintă ajutor de stat.

Prima unitate de producţie, care a costat 20 mil. euro, a fost inaugurată în toamna lui 2016.

„Vom demara producţia în iunie, suntem aproape gata, lucrăm la finisajele exterioare.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO