Retail&Agrobusiness

Ikea recomandă cumpărătorilor a peste 130.000 de plafoniere să le returneze magazinului din Băneasa

Ikea recomandă cumpărătorilor a peste 130.000 de...

Autor: Marius Oncu

09.02.2016, 13:49 8534

"Compania a primit o serie de sesizări de la clienţi care au semnalat că abajururile de sticlă s-au desprins şi au căzut, fie în timpul utilizării, fie în timpul asamblării. În urma unei anchete preliminare iniţiate de companie, a rezultat că două posibile cauze pot fi: uzarea în timp a clemelor de plastic folosite pentru susţinerea sticlei sau faptul că, uneori, plafonierele pot fi asamblate incorect, ceea ce creează presiune pe abajurul de sticlă", se arată într-un comunicat al Ikea.

Cele trei modele de plafoniere au fost testate atât în timpul fazei de dezvoltare de produs, cât şi în timpul producţiei. În plus, au fost testate de laboratoare externe pentru a verifica conformitatea cu standardele în vigoare şi au trecut toate testele de siguranţă. Din păcate, în acest caz, testele nu au fost suficiente pentru a descoperi riscul desprinderii abajururilor mai devreme, arată compania.

Plafonierele de sticlă Hyby şi Lock au fost vândute în toate ţările în care se află magazine Ikea; Lock din 2002 şi Hyby din 2012. Rinna a fost vândută în unsprezece ţări europene şi în China, începând din 2010. Vânzările totale au fost de peste 25 de milioane de bucăţi, din toate cele trei produse.

Din magazinul Ikea din Bucureşti au fost cumpărate 5.775 plafoniere Hyby, la preţul de 44,9 lei, începând din anul 2012, precum şi 125.730 plafoniere Lock, la preţul de 16,9 lei, începând din anul 2007.

Plafonierele Rinna nu au fost expuse la vânzare în Bucureşti.

Magazinul Ikea din Băneasa nu mai are aceste produse la vânzare şi nu a primit nicio sesizare de la clienţi în privinţa niciunuia dintre acestea.

"Clienţii care au cumpărat plafoniere Hyby şi Lock sunt invitaţi la departamentul de relaţii clienţi din magazin pentru a returna produsul şi pentru a primi înapoi suma integrală. Dovada plăţii (bonul) nu este necesară", potrivit companiei.

Divizia de retail a Ikea Group este reprezentată în România printr-un magazin, deschis în Bucureşti în 2007, iar grupul a cumpărat recent terenul pentru al doilea magazin, tot în Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO