Retail&Agrobusiness

„Halewood şi Recaş realizează jumătate din exporturile de vin în volum ale României”

„Halewood şi Recaş realizează jumătate din...

Autor: Alina Mihai

27.03.2016, 11:34 637

„La Pro Wine - târg de profil din Germania - noi vedem atât clienţi germani, dar şi străini. Piaţa din Germania este în creştere, iar noi suntem listaţi în mai multe reţele, printre care şi Rewe (prezent în România cu magazinele Penny Market şi XXL Mega Discount - n.red.).“, a afirmat directorul general, Dan Munteanu.

Aproximativ jumătate din businessul companiei se realizează la export, oficialii acesteia afirmând că circa o cincime din exporturile în volum de profil ale României sunt realizate de grupul Halewood.„Pieţele de export sunt mai stabile, dar mai greu de cucerit. Noi (Halewood - n. red.) şi Recaş suntem responsabili pentru jumătate din exporturile de vin în volum ale României.”

În România, potrivit datelor oferite anterior de Dan Muntean, vinurile Halewood sunt prezente în toate marile lanţuri de magazine şi în principalele restaurante din Bucureşti şi din ţară. În HoReCa grupul este prezent atât cu brandurile dedicate, cât şi cu cele din retail.

România are circa 180.000 de hectare cu viţă-de-vie grupate în 37 de podgorii. Cu acest nivel al suprafeţei ocupate cu viţă, România se află pe locul 5 în Europa şi pe locul 11 în lume, iar potenţialul viticol şi fondurile UE, care pot acoperi până la 75% din investiţii, atrag noi investitori, în special cei străini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO