Caută doar în titlu
Retail&Agrobusiness

Guvernul majorează suma alocată pentru sprijinul acordat agricultorilor la achiziţionarea motorinei

"Având în vedere că suma alocată iniţial pentru subvenţia la motorină era 270 miloane lei a fost utilizată în cea mai mare proporţie, respectiv au fost utilizate 248 de milioane de lei pentru plata ajutorului aferent trimestrelor I şi II ale anului 2015, se cere o alocare suplimentară în valoarea de 106,7 milioane de lei, sumă care se regăseşte în bugetul Ministerului Agriculturii pe anul 2015, acoperind necesităţile de finanţare pentru trimestrul al III-lea în acest program de subvenţionare a motorinei", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, măsura va asigura resursele financiare necesare pentru plata ajutorului de stat pentru motorina utilizată în trimestrul III al anului 2015, la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare. Acest sprijin va permite producătorilor agricoli să-şi diminueze costurile de producţie, stimulând, astfel, sectorul agricol.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost instituită prin Hotărârea Guvernului nr.1174/2014. Plata ajutorului se face prin centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultura (APIA).

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.