Retail&Agrobusiness

Grupul Superbet, unde a intrat gigantul american Blackstone, cumpără pachetul majoritar de acţiuni al unei companii de cazinouri şi sloturi online

Grupul Superbet, unde a intrat gigantul american...

Autor: Cristina Bellu

28.07.2020, 00:07 4967

Compania Lucky 7 este activă pe mai multe pieţe europene, din America de Nord şi de Sud.

Grupul Superbet a cumpărat 60% din businessul Lucky 7,  companie care operează mai multe branduri pe piaţa de cazinouri şi sloturi online. Lucky 7 este o firmă antreprenorială fondată de Olof Örn şi Magnus Petersson.

Tranzacţia vine la un an după ce fondul de investiţii gigant Blackstone a intrat în acţionariatul grupului Superbet achiziţionând un pachet minoritar de acţiuni în schimbul sumei de 175 mil. euro.

„Pentru Grupul Superbet, Lucky 7 este o achiziţie care îi completează expertiza şi portofoliul actual. Totoda­tă este un pas important în direcţia extinderii internaţionale a companiei şi a continuării investiţiilor în tehnologie. Am anunţat un obiectiv ambiţios, acela de a deveni în doi-trei ani unul dintre cele mai mari branduri de gambling din Europa. Actuala pandemie amână pu­ţin atingerea acestui obiectiv, în rest nu s-a schimbat nimic“, adaugă Johnny Hartnett, CEO al grupului Superbet.

Achiziţia şi dezvoltarea noii com­panii din portofoliul Superbet vor aduce cu sine o diversificare a produse­lor şi a pieţelor pe care grupul este pre­zent, cu o creştere semnificativă a com­po­nentei online în structura de venituri a companiei cu sediul principal la Bucureşti.

În ultimii cinci ani, grupul Superbet a crescut de aproape cinci ori, a avut un rulaj de 2,8 mld. euro în 2019 şi a intrat în topul primelor zece companii antre­pre­noriale din România, cu o evaluare de circa 700 mil. euro. Afacerile com­pa­niei s-au cifrat la aproape 250 mil. euro la finalul lui 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO