Retail&Agrobusiness

Grupul Şerban dezvoltă o nouă direcţie de business după ce a semnat un contract pentru producţia de cartofi pentru chips-urile PepsiCo

Grupul Şerban dezvoltă o nouă direcţie de business...

Autor: Florentina Niţu

12.06.2020, 07:00 2058

Grupul Şerban din Oneşti, judeţul Bacău, cu activităţi în cultivarea şi comercializarea cerealelor şi oleaginoaselor, creşterea păsărilor, morărit şi panificaţie, patiserie şi cofertărie şi alimentaţie publică, dezvoltă o nouă direcţie de business, legumicultura, după ce a semnat un contract cu PepsiCo pentru producţia de cartofi pentru chips-uri.

„Am creat o nouă linie de business, de producţie de le­gume. Am început cu 250 de hectare de cartofi, pe care o să îi vin­dem în pieţe şi industrializat pentru PepsiCo, care va pro­duce chips-uri în România, la Popeşti-Leordeni, cu cartofi ro­mâneşti, pentru clienţii români. Acest contract ne-a dat curaj şi am promis că vom livra 6.000 de tone de cartofi şi nu ne oprim aici. Vrem să dezvoltăm legumicultura“, a explicat Ovidiu Bucătaru.

El adaugă că au semnat un contract şi cu Agrana pentru pro­ducţia de sfeclă de zahăr şi au început să cultive 150 ha. Compania cultivă şi ceapă, morcovi şi alte rădăci­noa­se, dar şi porumb pe circa 200 de hectare. Compania a investit 1,2 mil. euro în infrastructura de irigaţii pentru cele 600 de hectare.

În 2019, grupul a încheiat cu afaceri de 70 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO