Retail&Agrobusiness

Grupul Otter Distribution merge cu două magazine de încăţăminte în centru comercial AFI Braşov, după o investiţie de peste 200.000 de euro

Autor: Cristina Bellu

28.10.2020, 13:18 285

Otter Distribution, unul dintre cei mai mari jucători din retailul de pantofi din România, şi-a extins reţeaua prin deschiderea unui magazin Tezyo şi a unui magazin Salamander în centrul comercial AFI Braşov, investiţie care s-a ridicat la aproximativ 225.000 de euro.

„Anunţăm un nou pas din extinderea grupului Otter Distribution prin deschiderea concomitentă a magazinelor Tezyo şi Salamander în noul centru comercial AFI Braşov. Transilvania devine astfel o regiune cheie pentru companie”, spune Filip Schwartz, fondatorul grupului Otter Distribution.

Compania estimează un număr mediu de 700 de vizitatori pe zi pentru fiecare dintre cele două magazine, care ocupă spaţii de 140 metri pătraţi (Tezyo), repectiv 96 metri pătraţi (Salamander).

Grupul operează peste 60 de magazine în România sub mai multe branduri printre care Tezyo, Salamander şi Aldo. O parte dintre branduri sunt proprii, precum Tezyo, iar altele sunt francize, precum Aldo sau Clarks. Compania este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de profil, cu afaceri de 204 mil. lei în 2019, în creştere cu 11% faţă de anul anterior şi profit de 2,26 mil. lei, de peste cinci ori mai mare faţă de cel înregistrat în 2018, potrivit datelor de pe site-ul ministerului de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO