Retail&Agrobusiness

Grupul francez Lagardère Travel Retail numeşte un român la conducerea operaţiunilor locale

Marius Văcălău, CEO Lagardère Travel Retail Romania

Marius Văcălău, CEO Lagardère Travel Retail Romania

Autor: Cristina Bellu

27.10.2019, 21:23 863

Grupul francez Lagardère Travel Retail, care deţine local brandurile Inmedio, Relay, 1 Minute şi So! Coffee, l-a numit  CEO pe Marius Văcălău, începând cu 1 noiembrie.

El îl înlocuieşte pe Stefan Picard, care va prelua de la aceeaşi dată poziţia de Executive Vice President Commercial Development & Transformation în cadrul Duty Free Global, parte a Grupului Lagardère.

Marius Văcălău s-a alăturat echipei în anul 2007, preluând funcţia de Director Comercial (cu focus pe zona de achiziţii şi marketing) şi raportând direct către CEO. Din 2011, Marius Văcălău a făcut tranziţia către poziţia de COO, integrând şi coordonarea operaţiunilor pe cele două business line-uri şi zona de expansiune a reţelei de magazine. Tranziţia către poziţia de CEO a venit natural, având în vedere experienţa sa extinsă în zona de business a Lagardère, precum şi contribuţia sa la dezvoltarea companiei.

Stefan Picard s-a alăturat grupului Lagardere în 1996, în Montreal. După ce a ocupat diverse poziţii în cadrul Grupului, acesta a preluat poziţia de CEO al Lagardère Travel Retail România în anul 2010 şi a condus compania într-o perioadă prosperă. El se va alătura de la 1 noiembrie echipei Duty Free Global, pe poziţia de Executive Vice President Commercial Development & Transformation şi raportând direct către CEO-ul DFG, în calitate de membru al Comitetului Executiv.

Cu o experienţă de peste 20 de ani pe piaţa românească, Lagardère Travel Retail este un jucător activ în zona de retail şi foodservice, ce deţine un portofoliu larg de mărci proprii. Portofoliul variat de branduri pe care le operează pe cele 2 segmente de business - Travel Essentials şi Foodservice - oferă soluţii tailor-made şi se concentrează pe nevoile specifice ale clienţilor într-o lume aflată în continuă mişcare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO