Retail&Agrobusiness

Grupul Alexandrion, cel mai mare producător de băuturi spirtoase de pe plan local, intră pe piaţa ginului cu brandul Kingsbury London Dry Gin

Grupul Alexandrion, cel mai mare producător de băuturi...

Autor: Florentina Niţu

14.07.2021, 10:54 250

Alexandrion Group, cel mai mare producător local de băuturi spirtoase, cu o cifră de afaceri de aproape 955 mil. lei în 2020, intră pe piaţa ginului cu produsul Kingsbury London Dry Gin, lansat simultan pe piaţa din România şi la nivel internaţional. Băutură este distilată ȋn Italia şi ȋmbuteliată la Distileriile Alexandrion Saber 1789, din judeţul Prahova.

Lansarea Kingsbury London Dry Gin face parte din strategia de dezvoltare şi transformare a portofoliului de produse al grupului Alexandrion ȋntr-un portofoliu care să acopere atât cerinţele şi nevoile consumatorilor din România, cât şi pe cele ale consumatorilor la nivel internaţional. Pentru prima oară Alexandrion Group lansează un produs simultan ȋn România şi ȋn străinătate”, a spus Corneliu Vȋlsan, Chief Marketing Officer în cadrul Alexandrion Group.

El a adăugat că grupul din care face parte şi-a dorit să producă o băutură premium, din ingrediente naturale, care să atragă iubitori de gin din toate colţurile lumii. În plus, dat fiind faptul că ţările din Europa Centrală şi de Est nu au tradiţie ȋn producţia de gin, Alexandrion Group vrea să intre puternic pe această piaţă cu potenţial foarte mare.

Noul gin are o concentraţie alcoolică de 40% si este disponibil ȋn două variante cantitative: 0,7 litri şi 1 litru. Începând din această vară, Kingsbury London Dry Gin se găseşte în marile lanţuri de retail din România, magazinele de proximitate sau poate fi comandat online de pe site-ul companiei, precum şi din alte magazine online. De asemenea, se găseşte ȋn locaţii HoReCa.

Alexandrion Group este lider în producţia şi distribuţia de vinuri şi băuturi spirtoase din România şi singurul producător de single malt din ţară. Grupul este format din Distileriile Alexandrion şi Distileriile SABER 1789, care împreună, au o istorie de peste 200 de ani în industria spirtoasă locală şi au creat unele dintre cele mai puternice mărci din România, recunoscute atât la nivel naţional, cât şi internaţional pentru calitatea şi rafinamentul lor.

Portofoliul de produse include băuturi tradiţionale româneşti şi produse internaţionale. Alexandrion 5* şi 7*, vinarsul Brâncoveanu XO, VS şi VSOP, lichiorul de fructe SABER Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova. Începând cu anul 2018, Grupul şi-a extins activitatea, completându-şi portofoliul cu vinuri premiate, liniştite şi spumante, sub denumirea THE ICONIC ESTATE.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO