Retail&Agrobusiness

Grupul Alexandrion a lansat The Iconic Estate, compania de vinuri care deţine 225 de hectare de podgorii şi exportă 40% din producţie

Grupul Alexandrion a lansat The Iconic Estate, compania...

Autor: Dragoş Dinu

24.05.2019, 18:49 1116

Grupul Alexandrion a lansat joi seară The Iconic Estate, compania care reuneşte sub aceeaşi umbrelă întregul business cu vinuri al casei. Grupul Alexandrion, cel mai mare producător de băuturi spirtoase din România, şi-a dezvoltat portofoliul în ultimii ani organic, dar şi prin achiziţii. Pe segmentul de vinuri, spre exemplu, au fost preluate operaţiunile locale ale grupului britanic Halewood.

"De-a lungul anilor, grupul nostru a făcut achiziţii de succes, integrând cultura şi adoptând filozofia noastră de business. Am integrat operaţiunile Halewood începînd din iunie anul trecut, respectând moştenirea sa, deoarece vinurile produse de acesta de-a lungul anilor au fost bine primite de piaţă şi au fost premiate în mai multe competiţii internaţionale, fiind primul producător de vinuri din România care a primit medalia de aur la "Concours Mondial de Bruxelles", a declarat Stelios Savva, Director General Alexandrion Group.

Marinela Popescu, directorul de marketing al Alexandrion, a anunţat extinderea portofoliului de vinuri cu noi produse şi linii de brand, ca urmare a trendurilor indentificate cu privire la preferinţele shopperului şi consumatorului.

The Iconic Estate produce 3,6 milioane litri anual, adică aproximativ 5 milioane de sticle. Vinăria din Tohani, Gura Vadului, are una dintre cele mai mari pivniţe din regiunea Dealu Mare.

The Iconic Estate a devenit al doilea cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din România, vinurile fiind livrate în peste 40 de ţări. Astfel, 40% din producţia anuală este exportată.

Etichetele aflate în portofoliul companiei sunt: Rhein Extra, Hyperion, Neptunus, Kronos, Rhea, Theia, Colina Piatra Albă, Byzantium, Prahova Valley, Floare de Lună, Floarea Soarelui, La Umbra, La Crama şi altele.

Pivniţele Rhein & CIE Azuga, parte din The Iconic Estate sunt cea mai veche locaţie unde se produce, fără întrerupere de la înfiinţare (1892) şi până în prezent vinul spumant după o metoda tradiţională din Franţa.

Grupul Alexandrion este liderul de piaţă în producţia şi distribuţia de vinuri şi băuturi alcoolice din România şi este deţinut de Nawaf Salameh.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO