Retail&Agrobusiness

Groupama Asigurări: „zăpada mieilor” a mărit semnificativ numărul avizelor de daune agricole

Groupama Asigurări: „zăpada mieilor” a mărit...

Autor: Dan Straut

23.05.2017, 17:09 97

Groupama Asigurări precizează, totodată, că va despăgubi „pagubele produse de greutatea stratului de zăpadă, în baza acoperirii de îngheţ târziu de primăvară, deşi acesta nu este unul dintre riscurile asigurate”.

Potrivit companiei de asigurări, din totalul suprafeţei avizate în acest an, aproximativ 6.000 de hectare sunt localizate în judeţele din Moldova, iar acolo unde a existat şi strat de zăpadă, suprafaţa totalizează aproximativ 1.600 de hectare. „În cazul asiguraţilor care au optat inclusiv pentru acoperirea riscului de îngheţ târziu de primăvară, în situaţia în care s-a manifestat şi fenomenul de ninsoare/strat de zăpadă, compania va acorda despăgubiri şi pentru eventuale pagube produse de aceste ninsori/strat de zăpadă, deşi acest fenomen nu este un risc asigurat de către companiile de asigurări din România”, se precizează în comunicat.

„Deşi condiţiile contractuale nu acoperă pagubele produse de ninsori/strat de zăpadă, am decis ca pentru poliţele care acoperă riscul de îngheţ târziu de primăvară să venim în sprijinul clienţilor noştri, acoperind şi aceste pagube, astfel încât aceştia să îşi poată continua activităţile fără griji şi în condiţii normale. Pentru noi este extrem de important să fim alături de fermieri atunci când apar astfel de evenimente”, a declarat Călin Matei, director general adjunct al Groupama Asigurări.

„Din punctul de vedere al culturilor afectate, cele mai mari cereri pentru avizare au fost pentru daune la rapiţă, grâu şi porumb. Din evaluările realizate, a reieşit faptul că o parte din daunele avizate au fost cauzate de un cumul de riscuri, cele mai frecvente fiind efectul îngheţului târziu de primăvară, pagube produse de furtună şi pagube produse de greutatea stratului de zăpadă. În plus, în urma fenomenelor de grindină, ploi torenţiale şi furtuni din perioada 5-9 mai, au existat avizări de daună la culturi de rapiţă, orz, grâu, floarea soarelui, porumb, pentru o suprafaţă de aproximativ 3.000 de hectare localizate în majoritatea judeţelor ţării. Conform prognozei meteo pentru lunile mai şi iunie, astfel de fenomene violente vor fi foarte frecvente”, a mai comunicat Groupama.

Ajungând la aproximativ un milion de hectare ca suprafaţă de culturi agricole asigurate în anul agricol 2015-2016, Groupama Asigurări are un portofoliu de peste 3.100 de clienţi fermieri, şi pune la dispoziţia acestora o echipă dedicată de specialişti în zona de daune agro.

Groupama îşi are originile în mutualism, fiind creată de fermierii francezi la începutul secolului al XIX-lea şi este încă de atunci lider al acestui segment în Franţa. Groupama Asigurări, lider pe piaţa de asigurări şi din România, are peste un milion de clienţi individuali şi peste 67.000 de companii. Parte a unui grup internaţional de asigurări şi servicii financiare, societatea are 34.000 de angajaţi deservind peste 13 milioane de clienţi la nivel global.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO