Retail&Agrobusiness

Furnizorul japonez Summit Agro: Profiturile fermierilor sunt afectate de scăderea preţului la cereale

Furnizorul japonez Summit Agro: Profiturile fermierilor...

Autor: Roana Rotaru

06.04.2016, 00:05 268
Summit Agro România, una dintre cele mai mari companii de materii prime agricole din piaţa locală, a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 15,8 milioane de euro, în scădere cu 35% faţă de anul precedent, potrivit calculelor ZF realizate în baza datelor de pe mfinante.ro.
 
Principalele produse comer­cia­lizate de către companie sunt produsele de protecţie a plantelor (pesticide), seminţele şi îngrăşă­mintele. 
 
„Mare parte din produsele noastre sunt fabricate de com­pa-niile din Japonia, dar şi din Europa. În mare parte noi suntem o companie japoneză, dar repre-zentăm şi parteneri din Europa. Anul trecut am încheiat cu o cifră de afaceri de 15,85 milioane de euro şi am crescut faţă de anul precedent pe segmentul de produse de protecţie a plantelor cu mult peste media pieţei, care era de 4%. Noi am crescut cu 18% la partea de produse de protecţie a plantelor. 75% din cifra de afaceri este reprezentată de produsele de protecţie a plantelor, seminţele sunt 15%, iar îngrăşămintele între 8 şi 10%“, a declarat pentru ZF Silviu Caimac, director de mar-keting al Summit Agro România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO