Retail&Agrobusiness

Furnizorul de materiale şi accesorii pentru mobilier MAM Bricolaj s-a extins cu un nou magazin în Capitală, după o investiţie de 250.000 de euro

Furnizorul de materiale şi accesorii pentru mobilier MAM...

Autor: Cristina Bellu

09.12.2019, 11:50 265

Furnizorul de materiale şi accesorii pentru mobilier MAM Bricolaj, companie controlată de Cristian Găvan, a deschis în Bucureşti al doilea magazin al reţelei, în urma unei investiţii totale de 250.000 de euro.  

Unitatea dispune de o suprafaţă de vânzare de 1.100 de metri pătraţi, iar pentru departamentul de prelucrare a panourilor a fost alocată o suprafaţă de 1.600 de metri pătraţi, potrivit informaţiilor furnizate de retailer.

Pentru 2020, MAM Bricolaj îşi propune o creştere de 30% a  afacerilor, în contextul în care compania estimează venituri de 6 mil. euro la finalul lui 2019 şi extinderea în Bucureşti cu un nou punct de lucru.

Pe termen lung, planurile companiei includ deschiderea a două magazine noi la nivel regional şi listarea la bursă, pentru a atrage capital de dezvoltare.

“Pe termen lung, ne propunem să extindem reţeaua şi prin magazine la nivel naţional”, spune Cristian Găvan, fondator MAM Bricolaj.

În medie, în magazinele MAM Bricolaj, au loc 400 de tranzacţii pe zi şi un flux de aproximativ 800 de persoane. Anul acesta, numărul de tranzacţii a fost depăşit cu 15% faţă de anul precedent, potrivit datelor furnizate de companie.

În acelaşi timp, coşul mediu de cumpărături în magazinele din Bucureşti a fost de 224 lei, în creştere cu 13% faţă de 2018. În ceea ce priveşte comenzile online, coşul mediu a fost de 314 lei, în creştere cu 8% faţă de anul precedent.

MAM Bricolaj a fost înfiinţată în anul 2011 de Cristian Găvan, cu o investiţie de 100.000 de euro, din care jumătate a mers către renovarea şi amenajarea spaţiului, iar cealaltă jumătate către achiziţia stocului de produse.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO