Retail&Agrobusiness

Fostul şef al firmei de IT Sistec dezvoltă un lanţ de supermarketuri în Capitală. Această reţea intră pe o piaţă dominată de giganţii Mega Image şi Profi

Antreprenori locali

Fostul şef al firmei de IT Sistec dezvoltă un lanţ de...

Autor: Cristina Roşca

29.11.2019, 07:46 2929

Omul de afaceri Augustin Drăgan, fostul CEO al com­pa­niei de IT Sistec, dezvoltă prin intermediul firmei de consultanţă Avant Consulting o reţea de supermarketuri sub brandul U-Shop. Până acum au fost inaugurate trei magazine, toate în zona sectorului 2 din Capitală, mai exact pe Calea Moşilor, pe strada Făinari şi pe şoseaua Ştefan cel Mare. Planurile pentru reţeaua U-Shop nu se opresc aici, conform datelor existente, urmând a se deschide noi unităţi.

Această iniţiativă apare într-un moment în care piaţa de magazine mici - supermarketuri şi proximitate mo­dernă - creşte puternic, susţinută în special de investiţiile jucătorilor străini în frunte cu Mega Image şi Profi.

Acest boom de deschideri vine în contextul în care clienţii preferă magazinele mici, apropiate de casă, unde merg să îşi facă shoppingul de zi cu zi.

În perioada de boom şi în primii ani de criză consumatorii căutau magazine mari, cu o ofertă largă de produse, mai exact magazine de tip hipermarket.

Astăzi, pe piaţa din România există aproape 2.000 de ma­gazine moderne de tip supermarket şi proximitate, aces­tea mâncând an de an din cota de piaţă a jucătorilor mici tradiţionali. Ba mai mult, retailerii străini cumpără afaceri antreprenoriale pentru a le integra sub brandul propriu.

Astfel, brandul U-Shop vine pe o piaţă puternic concurenţială, unde se bate în principal cu grupuri mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO