Retail&Agrobusiness

Floreasca a devenit un pol de 25 de restaurante cu afaceri de peste 10 milioane de euro. Zona continuă să se dezvolte, noi localuri fiind în curs de deschidere în cartierul corporatiştilor

Autor: Cristina Roşca

24.07.2018, 00:07 1956

Zona Dorobanţi - Floreasca - Barbu Văcărescu a devenit în ultimii ani cel mai „hot spot“ pe scena restaurantelor din Bucureşti cu 20-25 de localuri cu afaceri de 10-15 mil. euro, potrivit estimărilor ZF.

Scena HoReCa din zonă continuă să se dezvolte în contextul în care în apropiere lucrează circa 55.000 de corporatişti, un public cu o putere de cumpărare ridicată. Mai mult, în paralel cu segmentul de office se dezvoltă şi segmentele comecial şi rezidenţial.

„Continuăm să creştem deşi nu în ritmul primilor ani deoarece zona s-a dezvoltat şi concurenţa este tot mai acerbă. Sunt restaurante foarte bune care se deschid aici, localuri care ţin standardul sus. Este o zonă care aminteşte de Occident tot mai mult“, spune italianul Giulio da Sacco, proprietarul restaurantului Grano, deschis acum 11 ani. Acesta a fost unul dintre primele pariuri din zonă.

Giulio da Sacco afirmă că zona are în continuare potenţial masiv şi dă exemplul Agora Floreasca, un concept de food hall împrumutat din Occident care va găzdui circa 15 tipuri de restaurante cu specific diferit.

Tot în zona Dorobanţi - Floreasca-Barbu Văcărescu, antreprenorul local Cristian Preotu, care deţine mai multe businessuri în domeniul gastronomiei de lux printre care şi restaurantele Sushi Room şi Le Bistrot Français, va inaugura în curând un nou business, un restaurant cu specific mediteranean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO