Retail&Agrobusiness

Fermierii au recoltat 70% din suprafaţa cultivată cu orz şi 50% din cea cultivată cu orzoaică: „Câmpul arată mai bine, dar preţurile sunt în jos“

Fermierii au recoltat 70% din suprafaţa cultivată cu...

Autor: Roana Rotaru

05.07.2017, 00:05 312
După cum arată câmpul la ora actuală, pro­ducţiile de porumb, floarea-soarelui şi soia vor fi mai mari anul acesta faţă de anul precedent, potrivit estimărilor fermierului Alexandru Gheor­ghe, proprietarul Somalex, care explică faptul că, în ciuda producţiilor mai mari, în­ca­sările fermierilor ar putea fi mai mici în 2017, din cauză scăderii preţurilor produselor agricole.
 
„Deocamdată se prefigurează a fi un an mai bun, dar mai sunt şi preţurile care par a fi în curba descendentă. Rentabilitatea poate fi mai mică, chiar dacă producţia va fi mai mare. Preţurile au început prost. Anul trecut mazărea se vindea cu 1 leu pe kilogram, anul acesta se vinde cu 0,8 lei pe kilogram, ...nişte preţuri de ţi se ridică părul în cap. Câmpul arată mai bine în zona noastră faţă de anul 2016. Anul trecut în câmpia Bărăganului nu a plouat deloc timp de o lună, în perioada 8 iulie – 8 august. Până acum am avut parte de ploi, de aceea se preconizează că producţiile de soia, porumb şi floarea-soarelui vor fi mai mari“, a declarat pentru ZF proprietarul Somalex, care cultivă cereale pe o suprafaţă de 3.300 de hectare în Ialomiţa şi Călăraşi.
 
Fostul ministru al finanţelor, Viorel Ştefan, anticipa în urma cu două luni că PIB-ul va creşte cu peste 5,2%, cifra oficială a avansului economiei pentru 2017, întrucât anul agricol va fi unul excepţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO