Retail&Agrobusiness

Fermierii anunţă o posibilă criză alimentară. Suprafeţele agricole afectate de secetă, le depăşesc pe cele însămânţate. Ce spune Ministrul Agriculturii

Fermierii anunţă o posibilă criză alimentară....

Autor: Dorin Oancea

25.05.2020, 11:38 265

Suprafeţele declarate de fermieri drept calamitate de secetă le depăşesc pe cele care au fost anunţate ca însămânţate în toamnă, a declarat luni ministrul Agriculturii Adrian Oros. 

„Fie că raportările au fost greşite în toamnă, fie echipele care fac verificările nu îşi fac treaba. Vrem să acordăm despăgubiri pe date reale”, a comentat ministrul.

Ministrul a precizat că fermierii au declarat 1,6 milioane de hectare calamitate, iar suprafaţa verificată este de 941.000 de hectare. Oros spune că vrea ca verificărrile să fie încheiate până la 15 iunie, astfel încât să poată începe acordarea despăgubirilor.

În context, Oros a anunţat că a fost pus la punct, împreună cu Ministerul Economiei, o schemă de sprijin pentru cumpărarea de echipament pentru udare.

Suprafaţa pe care se iriga in prezent este de 322.032 hectare, iar apă este pe 2.355 kilometri de canale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO