Retail&Agrobusiness

Ferma de cereale Agricost a ajuns pe mâna arabilor de la Al Dahra. Surse din Consiliul Concurenţei. „Al Dahra a preluat controlul. Arabii decid ce se întâmplă în firmă”

Ferma de cereale Agricost a ajuns pe mâna arabilor de la...

Autor: Roana Rotaru

02.07.2018, 15:54 8267

Arabii de la Al Dahra, un grup din agricultură cu sediul în Abu Dhabi, a primit avizul Consiliului Concurenţei pentru preluarea Agricost, cea mai mare fermă de cereale din România după suprafaţă cultivată, într-o tranzacţie estimată de ZF la peste 200 mil. euro, potrivit surselor din piaţă.

„Al Dahra a preluat controlul majoritar al Agricost. Ei decid ce se întâmplă în firmă. Arabii au notificat Consiliul Concurenţei. S-au înţeles cu Agricost, au bătut palma. Nu era niciun motiv să nu primească avizul Consiliului Concurenţei”, spun surse din cadrul Consiliului Concurenţei.

Agricost exploatează 56.000 de hectare de teren în Insula Mare a Brăilei, pâmânt luat arendat de la Agenţia Domeniile Statului (ADS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO