Retail&Agrobusiness

Farmec a început producţia a două produse de dezinfectant de mâini. “Pentru distribuirea acestor produse igienizante vor fi prioritizate solicitările din partea instituţiilor publice, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului virus COVID-19”

Farmec a început producţia a două produse de...

Autor: Cristina Roşca

20.03.2020, 12:09 4318

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, începe de astăzi producţia a două noi produse igienizante pentru mâini. Cele două articole de uz personal sunt pe bază de alcool 70%. Este vorba de o Loţiune igienizantă pentru mâini şi de un Gel de igienizare pentru mâini.

Acestea vin în completarea portofoliului actual, care cuprinde alte două tipuri de produse pentru igiena mâinilor şi a suprafeţelor: Săpun Lichid Spumă Antibacterian Gerovital Pure şi Nufăr Dezinfectant Universal.
Decizia a fost luată în contextul actualei pandemii mondiale, în perioada aceasta fiind cerere mare de produse dezinfectante. De altfel, Farmec a anuţat acum câteva zile că aştepta aprobarea autorităţilor pentru a produce cinci tipuri de dezinfectant de mâini şi de suprafeţe. Anunţul de astăzi e o mişicare în acest sens.

“Farmec se află în dialog permanent cu autorităţile pentru obţinerea tuturor aprobărilor şi, de asemenea, cu furnizorii de materii prime, respectiv de ambalaje în vederea livrărilor şi susţinerii pentru producţia de biocide în regim de urgenţă”, spun oficialii companiei.



Ei adaugă că pentru distribuirea acestor produse igienizante - realizate în regim de urgenţă cu resursele existente - vor fi prioritizate solicitările pentru consumul colectiv, respectiv din partea instituţiilor publice, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului virus COVID-19. Apoi, în funcţie de stocuri, produsele vor fi distribuite şi către canalele de vânzare pentru consumatorii finali.

“Compania Farmec continuă cercetarea şi dezvoltarea unor noi dezinfectanţi pentru mâini şi suprafeţe. Săptămâna aceasta, au fost trimise mostre în laboratoare externe acreditate pentru testări, care vor dura între 4 şi 5 săptămâni. Perioada de testare a eficacităţii este condiţionată de timpii de acţiune necesari evaluării acţiunii virucide, bactericide şi fungicide. Ulterior, aceste produse vor fi supuse spre avizare Comisiei de Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii.”

În acest moment, prioritatea numărul 1 a companiei Farmec este cercetarea şi dezvoltarea producţiei de biocide, folosindu-şi toate resursele pentru o soluţionare eficientă şi responsabilă în beneficiul sănătăţii publice, adaugă oficialii producătorului de cosmetice din Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO