Retail&Agrobusiness

Familia Stoica se gândeşte să ducă vinurile Avincis la export şi să vină cu un brand în retail

Autor: Luciana Georgescu, Ioana David

12.11.2014, 00:06 290
Avocatul Valeriu Stoica, care deţine producătorul de vinuri Avincis împreună cu soţia sa Cristiana, spune că în ultimii doi ani a existat o mutare a consumului de vin din HoReCa (hoteluri, restaurante), în retail, iar în aceste condiţii se gândeşte să lanseze un brand dedicat acestui canal.
 
Până acum vinurile care au ieşit din podgoria deţinută de avocaţii Stoica la Drăgăşani (judeţul Vâlcea) au ajuns doar în HoReCa.
 
„Din păcate în ultimii 2-3 ani a fost o tendinţă de scădere a consumului în HoReCa, unde adaosurile comerciale sunt foarte mari. În mod simetric există o tendinţă de creştere a consumului de vin în retail, ceea ce mă face să mă gândesc la un brand premium pentru acest segment. Până la urmă sunt consumatori care nu vor să meargă să bea vinul la restaurant“, a spus Valeriu Stoica la emisiunea ZF Live.
 
Stoica, fost ministru al justiţiei, este fondatorul casei de avocatură Stoica & Asociaţii, alături de Cristiana Stoica, iar Avincis investiţia lor din industria vinului deţine 40 de hectare de vie (din care sunt cultivate 36) în regiunea Drăgăşani. Regiunea a mai atras investi­tori precum guvernatorul BNR Mugur Isărescu (cu vinurile Casa Isărescu) sau descendenţii familiei Ştirbey.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO