Retail&Agrobusiness

Fabricile locale produc îmbrăcăminte de 200 mil. euro pentru Zara şi brandurile grupului Inditex

Inditex produce în România în special tricotaje şi încălţăminte

Inditex produce în România în special tricotaje şi încălţăminte

Autor: Cristina Rosca

04.08.2016, 00:08 1340

România face parte dintr-un grup de 50 de ţări în care Inditex are furnizori. Aproximativ 11,2 milioane de unităţi, în special tricotaje şi încălţăminte, sunt livrate pe an de către furnizorii din România.

Grupul spaniol Inditex, proprie­tarul brandului Zara şi unul dintre cele mai mari grupuri de modă din lume cu afaceri de aproape 21 mld. euro, produce anual în România 11,2 milioane de produse vestimentare şi de încălţăminte, echivalentul a 1% din producţia mondială.

Dacă ponderea se menţine şi în vânzări, hainele pe etichetele cărora scrie „made in Romania“ aduc grupului spaniol încasări de peste 200 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

România este însă, după numărul de furnizori şi după numărul de unităţi produse pentru grup, un jucător de talie mică pe schema Inditex, grup care deţine în por­tofoliu opt branduri, respectiv Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho, Zara Home şi Uterque. În total spaniolii au peste 7.000 de magazine în toate colţurile lumii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO