Retail&Agrobusiness

Fabrica ülker din Ilfov, pe pierderi de şase ani

Fabrica ülker din Ilfov, pe pierderi de şase ani

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.07.2017, 00:05 227

Eurex Alimentare, compania prin care producătorul turc de dulciuri ülker operează o fabrică în localitatea Popeşti- Leordeni, judeţul Ilfov, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 31,8 milioane de lei, la aproximativ acelaşi nivel cu cel din 2015, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Pe de altă parte, com­pa­nia con­ti­nuă să fie pe pierderi, cu un minus de 19,5 milioane de lei. Acesta este al şaselea an în care com­­pania înre­gistrează pier­deri. ülker este unul dintre puţinii jucători mari din dome­niul dulciurilor la nivel interna­ţional care au o unitate de producţie în Ro­mâ­nia. Un alt grup turc care a intrat pe pia­ţa românească este ETI, care a început anul trecut producţia în fabrica din Cra­iova, construită cu circa 40 mil. euro.

Pe piaţa biscuiţilor mai activează şi alte companii, locale sau străine, precum Mondelez, Alka, Rostar, Terrabisco, Croco sau Tymbark.

Consumul de biscuiţi dulci a ajuns anul trecut la 50 de milioane de kilograme, în creştere cu 5% faţă de anul precedent, acesta fiind al cincilea an de creştere a pieţei, arată datele companiei de cercetare de piaţă Euromonitor. Ast­fel, consumul de bis­cuiţi şi na­poli­tane a atins anul trecut pragul de circa 2,5 kilo­grame per capita. Cu toate acestea, Ro­­mânia este de­parte de a atinge nivelul consumului din ţări precum Germania, Spania sau Ungaria, unde vânzările sunt chiar de două ori mai mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO