Retail&Agrobusiness

Fabrica de frigidere a chinezilor de la Haier, o investiţie de 70 mil. euro în Prahova, intră în linie dreaptă. Producţia va începe în primăvara lui 2021, fără a exista întârzieri faţă de planul anunţat anul trecut

Fabrica de frigidere a chinezilor de la Haier, o...

Autor: Cristina Roşca

29.01.2021, 09:00 868

Grupul chinezesc Haier va inaugura fabrica de 70 mil. euro din Prahova în primăvara acestui an. Zilnic, 200 de oameni, 92 de camioane şi şase excavatoare lucrează pentru ca investiţia să fie gata la timp.

„Suntem încântaţi că am ales Ploieştiul pentru a dez­vol­ta prima facilitate de producţie pentru frigidere din Uniu­nea Europeană. Acest proiect va transforma România într-un hub strategic pentru Haier Europa şi va juca un rol cheie în strategia companiei de a ajunge în top trei companii din industrie până în 2023“, spune Alessia Ianni, cooling technical operation director în cadrul Haier Europe şi managing director pentru Haier Tech România. Aceasta din urmă este firma care va opera fabrica.

Investiţia de peste 70 de milioane de euro, din care o treime ajutor de stat, conform datelor publicate anterior pe site-ul Ministerului de Finanţe, este unul dintre cele mai importante proiecte aflate în derulare în producţia locală de electrocasnice, unde există deja şapte fabrici mari de bunuri finite şi una de componente, plus altele mai mici.

Noua unitate de producţie va crea 800 de locuri de muncă (numărul de salariaţi când fabrica va lucra la capacitate maximă). Fabrica urmează să realizeze 600.000 de frigidere pe an după 2022, cu posibilitatea de a fi extinsă capacitatea de producţie la 1 milion de unităţi. Pentru Haier aceasta va fi prima unitate de producţie de frigidere din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO