Retail&Agrobusiness

Exportul a adus anul trecut mai bine de jumătate din businessul de 750 mil. lei al producătorului de electrocasnice Electrolux. Grupul suedez deţine o fabrică de aragazuri la Satu Mare, unde lucrează peste 900 de oameni

La Satu Mare se produc doar aragazuri, însă pe piaţa locală suedezii vând şi alte electrcasnice sub brandul Electrolux

La Satu Mare se produc doar aragazuri, însă pe piaţa locală suedezii vând şi alte electrcasnice sub brandul Electrolux

Autor: Cristina Roşca

13.08.2020, 17:50 153

Electrolux, companie care are în România atât operaţiuni de producţie, cât şi de import şi distribuţie, a investit pe plan local 39 mil. lei în 2019, cu peste 50% mai mult decât în anul anterior.

Grupul suedez are în România o fabrică de aragazuri la Satu Mare, unde lucrează peste 900 de oameni. Compania a mai investit în această unitate de producţie de-a lungul anilor, în 2017 spre exemplu a fost lansat un nou tip de aragaz – cu funcţie de gătit cu abur - menit să susţină creşterea producţiei şi a exporturilor. Oficialii grupului nu au comunicat atunci bugetul de investiţii în acest proiect, ci doar faptul că e un pariu pentru export.

De altfel, Elec­tro­lux a expor­tat anul trecut produse în valoare de 405 mil. lei, în creştere cu 12%, faţă de anul anterior, conform datelor transmise de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO