Retail&Agrobusiness

EXCLUSIV ZF. Prefera Foods, companie controlată de Raul Ciurtin, vinde pentru 3,25 mil. euro distribuţia şi brandurile din portofoliu către grupul Morad, producătorul pateului Mandy. Brandurile vândute de Prefera sunt „Capricii şi Delicii”, „De Azi”, „Rodna”, „Atelier de Mediaş” şi „Meniu”

EXCLUSIV ZF. Prefera Foods, companie controlată de Raul...

Autor: Cristina Roşca

13.04.2023, 18:00 3294

Compania Prefera Foods, controlată de antreprenorul Raul Ciurtin, a vândut firma Prefera Trading SRL către grupul Morad. Firma Prefera Trading, controlată 100% anterior de Prefera Foods, deţine o serie de branduri alimentare şi se ocupă de distribuţia acestora.

Astfel, grupul Morad preia mărcile de pateuri, conserve, zacuscă şi alte produse alimentare tradiţionale „Capricii şi Delicii”, „De Azi”, „Rodna”, „Atelier de Mediaş” şi „Meniu”, precum şi distribuţia acestora.

Nu este inclusă în tranzacţie fabrica din Oiejdea, judeţul Alba, în care aceste produse sunt realizate. Ea rămâne în proprietatea Prefera Foods.

Valoarea tranzacţiei este de 3,25 de milioane de euro.

Tranzacţia a fost aprobată fără rezerve de către Consiliul Concurenţei, iar calendarul agreat de părţi prevede finalizarea ei în perioada imediat următoare, potrivit reprezentanţilor Prefera Foods.

În derularea şi încheierea dealului, Prefera Foods SA a fost asistată de casa de avocatură Popovici Niţu Stoica & Asociaţii, prin Silviu Stoica şi Vlad Ambrozie şi de către Andrei Bichescu - LionLink Advisory.

Grupul Morad deţinea deja la rândul său patru branduri, Mandy Foods, Răsfăţ de la Mărioara, Bunătăţi de Topoloveni şi Spring Sauce, potrivit informaţiilor de pe pagina de LinkedIn a companiei. Mandy Foods este cel mai cunoscut dintre ele.

Firma Morad Foods SRL, care operează businessul, a obţinut în 2021 (ultimul an pentru care există date publice) afaceri de 12,3 mil. euro, cu circa 14% mai mari decât în 2020.

Compania e deţinută de Fady-Aly Morad, conform platformei termene.ro.

Prefera Foods a avut afaceri de 43 mil. lei în 2021, minus 17%. Compania Prefera Trading, către care au fost transferate brandurile Prefera Foods şi distribuţia, a fost înfiinţată în 2022, aşa că nu are date financiare încă.

Pentru Prefera Foods, aceasta nu este prima tranzacţie. În urmă cu mai puţin de un an, ZF a scris că Verdino, companie ce realizează alimente pe bază de proteine de mazăre, a cumpărat două branduri verzi - Unfished şi Green Course - de la producătorul de conserve Prefera Foods din judeţul alba. Ambele companii sunt controlate de antreprenorul Raul Ciurtin, unul dintre cei mai cunoscuţi din industria de FMCG. În acţionariat mai sunt însă şi alţi jucători.

Ciurtin este cunoscut, printre altele, pentru că a vândut Albalact, liderul pieţei de lactate, către gigantul Lactalis în urmă cu circa şapte ani şi jumătate.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO