Retail&Agrobusiness

Este oficial: Retailerul irlandez de modă Primark, cea mai aşteptată intrare pe piaţa locală, deschide primul magazin în România în 2022. Unde va fi prima unitate?

Este oficial: Retailerul irlandez de modă Primark, cea...

Autor: Cristina Roşca

20.01.2022, 10:55 15613

Retailerul irlandez de modă Primark, cunoscut pentru magazinele sale de suprafaţă foarte mare şi pentru politica preţurilor foarte mici, va deschide primul magazin din România în mallul bucureştean ParkLake. România va fi a 15-a piaţă pentru grup, iar inaugurarea va avea loc până la finalul anului. ZF a anunţat că se pregăteşte această mutare, Primark fiind unul dintre puţinele nume mari ce lipsea din România unde piaţa de modă e puternic concurenţială.

Noul magazin va marca intrarea Primark pe cea de-a patra piaţă central şi est europeană, după  Slovenia, Polonia şi Republica Cehă. După România va veni rândul Slovaciei.

„Suntem încântaţi de progresul planurilor noastre de extindere şi de intrarea în premieră pe piaţa din România unde am rezervat un spaţiu într-un centru comercial popular din estul Bucureştiului. Reacţia clienţilor din regiunea ECE la marca Primark a fost extrem de favorabilă şi ne dorim foarte mult să continuăm această extindere. Sperăm ca românii să ne poată trece pragul înainte de sfârşitul acestui an”, spune Paul Marchant, CEO Primark.

Primark este un retailer irlandez ce a fost înfiinţat în Dublin, Irlanda acum mai bine de 50 de ani. Astăzi compania deţine peste 400 de magazine pe 14 de pieţe. În cinci ani, ţinta este ca grupul să ajungă la 530 de unităţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO