Retail&Agrobusiness

Entreprise Investors a investit anul trecut peste 28 milioane euro în companii noi şi investiţii existente în Europa Centrală şi de Est, iar exiturile au totalizat 171 milioane euro

Entreprise Investors a investit anul trecut peste 28...

Autor: Roxana Rosu

28.01.2020, 12:02 96

Fondul de investiţii Entreprise Investors a investit anul trecut peste 28 milioane euro în companii noi şi investiţii existente în Europa Centrală şi de Est, în timp ce fondurile obţinute din exituri parţiale sau totale s-au ridicat la 171 milioane euro.

Printre finanţările acordate de fond se află cea în Vehis, platformă de finanţare şi vânzări pentru piaţa auto, în care angajamentul total al Polish Enterprise Fund VIII se ridică la 24,2 milioane euro. De asemenea, fondul a investit în Nu-Med Grupa, o reţea de clinici de radioterapie, crescând investiţia totală în companie la 47 milioane euro.

În ceea ce priveşte exiturile realizate de fond, cea mai mare tranzacţie a fost vânzarea intive, o companie de dezvoltare de produse digitale, pentru care un investitor activ în Europa Centrală şi de Est a plătit 100 milioane euro.

Încasările brute totale, inclusiv dividendele, rezultate din exiturile semnate sau finalizate anul trecut de fondurile administrate de Entreprise Investors au totalizat 171 milioane euro.

Enterprise Investors a strâns în ultimii 30 de ani nouă fonduri cu un capital total de peste 2,5 miliarde euro, care au investit aproape 2 miliarde euro, în 144 de companii din regiune.

Dintre acestea,  1,3 miliarde euro reprezintă investiţiile în 120 companii din Polonia.

Fondurile EI deţin în prezent acţiuni în 13 companii. Fondul este prezent şi pe piaţa din România, unde deţine grupul Noriel, cu activităţi în retailul, producţia şi distribuţia de jucării. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO